13. Κόλπος Χα Λονγκ (Hạ Long):  Ένα από τα 7 νέα θαύματα του κόσμου

(Από Νίκος)

Αποφασίσαμε να πάρουμε την ημερήσια εκδρομή που κοστίζει γύρω στα 50ε και αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας. Πολλοί ταξιδιώτες διαλέγουν 2ήμερες η 3ήμερες κρουαζιέρες με ύπνο στο πλοίο που είναι ακριβές αλλά και ρομαντικές και ενδείκνυνται για ζεύγη! Επίσης με καλό καιρό μπορεί κάποιος να κολυμπήσει και να χαλαρώσει στον απίστευτης ομορφιάς αυτόν κόλπο.

Η διαδικασία γνωστή: έγερση νωρίς το πρωί, πρωινό στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, βλέποντας την πρωινή πηχτή και υγρή ομίχλη να έρπει και να σκεπάζει την πόλη. Στον επόμενο τόνο επιβίβαση στο μικρό τουριστικό λεωφορείο με έναν καλοσυνάτο ξεναγό που ακούει στο όνομα Tiger, άρα εμάς μας έκανε αυτομάτως το tiger group….Μετά από άπειρους κύκλους μιάμισης ώρας μέσα στην πόλη και ένα σκασμένο λάστιχο στη μέση της εθνικής, κατευθυνθήκαμε νοτιοανατολικά της πόλης με προορισμό το λιμάνι του Tuần Châu, με το τουριστικό σκάφος που να μας περιμένει με αναμμένες τις μηχανές για να ξεκινήσει για τα νησιά του Ha Long. Είχε πια έρθει το μεσημέρι και μέχρι να βγούμε από το μικρό λιμάνι άρχισε και το σερβίρισμα του φαγητού στα τραπέζια, έχοντας ως θέα έξω από τα παράθυρα του σκάφους τα χιλιάδες νησάκια του Χα Λονγκ.

Σύμφωνα με την wikipedia, ο κόλπος Χα Λονγκ ανήκει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ενώ αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο Βιετνάμ. Αποτελείται από χιλιάδες ασβεστολιθικά καρστ και νησίδες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Το Χα Λονγκ έχει έκταση 1.553 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συμπεριλαμβάνει 1.960 νησίδες, οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούνται από ασβεστόλιθο. ηλικίας 500 εκατομμυρίων χρόνων. Η γεωποικιλότητα του περιβάλλοντος στην περιοχή έχει δημιουργήσει μια σημαντική βιοποικιλότητα καθώς υπάρχουν 14 ενδημικά φυτικά είδη  και 60 ενδημικά είδη πανίδας.

Πρώτη στάση ήταν στο νησί Ti Top, όπου πήρε το όνομά του από Ρώσο Gherman Titov το δεύτερο σοβιετικό κοσμοναύτη. Από την προβλήτα του νησιού με το άγαλμα του Titov μέχρι το κιόσκι στην την κορυφή του νησιού, όπου μπορείς να έχεις πανοραμική θέα της γύρω περιοχής, μεσολαβούν σχεδόν 450 απότομα σκαλιά. Καλό είναι να τα ανεβείς, αν σε βαστούν τα πόδια σου… Φυσικά η ελληνική βλακεία δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από ένα τόσο ωραίο μέρος: κάποιοι απερίγραπτοι τύποι έγραψαν «Παναχαϊκή» πάνω σε ένα ξύλινο στηθαίο.

Η συνέχεια περιλάμβανε μια αργή πλεύση ανάμεσα στα κατάφυτα μικρά νησιά που μας οδήγησε σε έναν μικρό ντόκο. Με απόλυτη τάξη οι επισκέπτες όλων των τουριστικών πλοιαρίων, έπαιρναν σωσίβιο και επιβιβάζονταν σε μικρότερες βάρκες των 20 ατόμων. Με τη χρήση κουπιών και μέσω μιας υδάτινης σπηλιάς-περάσματος, βρεθήκαμε να κάνουμε βαρκάδα στο εσωτερικό της λίμνης – ανοικτής σπηλιάς Hang Luồn που περιστοιχίζεται από καταπράσινα ψηλά βουνά και παιχνιδιάρες μαϊμούδες που ακροβατούν επιδέξια, πηδώντας από βράχο σε βράχο και από δέντρο σε δέντρο. Η τρίτη και τελευταία στάση της κρουαζιέρας περιλάμβανε ένα ακόμη εντυπωσιακό σπήλαιο (Sung Sot Surprise Cave). Με το τελευταίο φως να χάνεται είχαμε γυρίσει πίσω στο λιμάνι και ξεκινήσαμε τη δίωρη επιστροφή μας προς το Ανόι αποχαιρετώντας και την όμορφη παρέα που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *